Monday, 12 December 2011

"Bersatulah kaum Cina,kita bakal kuasai negara ini.."

Tulisan ini di petik dari blog Sanggah Tok janggut..

Artikel ini sudah lama berlegar di alam maya. Mungkin sumbernya kurang jelas maka banyak keraguan dari segi kesahihan artikel tersebut.


Namun begitu, modus operandi puak-puak kiasu untuk menggugat kuasa melayu seperti yang digambarkan dalam artikel tersebut sememangnya berlaku. Usaha secara halus telah dilakukan sekian lama dan kini masa untuk menuai hasilnya... 


Semoga ia menjadi pengajaran dan peringatan kepada semua umat melayu!! Kita semua bukan bangsa yang rasis, namun jika hak agama, bangsa kita cuba digugat maka wajib untuk kita pertahankan..... persetankan kiasu tu nak cakap apa!Mari kita renungkan bersama tulisan ini..`BERSATULAH KAUM CINA' dan sebarkanlah..!
"Kita semua kaum Cina di mana sahaja kita berada mestilah berbangga dengan bangsa kita, samada Cina Amerika, Cina Singapura, Cina Taiwan dan Cina Malaysia. Kita mestilah mengekalkan identiti kita. Di Malaysia, kita mesti memberitahu anak-anak kita dan mengajar mereka cara-cara perjalanan halus. Setakat ini oleh kerana kedudukan kita, kita tiada pilihan untuk memilih kerajaan yang majoritinya dikuasai oleh orang Melayu.

Tetapi kita sedar di bidang perniagaan dan perindustrian, orang Melayu tidak ada melainkan mengekalkan bangsa kita (Cina) sebagai unsur utama meninggikan ekonomi Malaysia dengan meletakkan keutamaan Bahasa Mandarin atau Kantonis di dalam akhbar tempatan sebagai syarat penerimaan atau syarat kelayakan perlu. Maka orang-orang Melayu tentunya terpinggir dari bidang pekerjaan tersebut. Jadi kita mengambil kesempatan ini atas kedudukan kita dan meminta hak-hak politik...."

untuk bacaan lanjut klik di sini

No comments:

Post a Comment